Yvan De Vos

 

Yvan De Vos Yvan De Vos
Matrouwstraat 57
9661 Parike
website : http://www.yvandevos.be

 

Kunstbeoefenaar sinds 1973; als 15-jarige begon hij met het creëren van pentekeningen, wat vrij vlug evolueerde tot bewondering bij familie, vrienden en kunstenaars.

Zijn geliefkoosde kunst, het pentekenen, werd met de jaren een techniek die vooruitgang maakte en leidde tot werken met een fijne pennetrekstruktuur. De donzige, spinragfijne pennestrepen die de overgang van licht naar donker weergeven zijn een streling voor het oog. Hij studeerde één jaar aan de Academie te Oudenaarde, maar bracht niet de verwachte voldoening, doordat hij zijn eigen kunstgevoelens niet tot uiting kon brengen. Mede door andere kunstenaars begon hij op doek met olieverf, wat niet meteen de volle overtuiging was. Dan maar begonnen met aquarel waarmee hij naar hartelust borstelde.

In 1992 begint hij aan de bouw van zijn woning waardoor hij drie jaar op non-aktief staat in de kunst. Na de bouwactiviteit krijgt hij de kans met de kunstgroep "PARNASSOS' Lierde van start te gaan. Van Antoine Van Riet leert hij de techniek van acrylverf op speciaal behandeld karton. Hij tast met hem de wereld van de abstracte kunst af. Dank zij Antoine durft hij de kleuren naar hartelust te gebruiken, wat je duidelijk merkt in zijn werken waarin de natuur nog meer tot uiting komt. De kleuren zijn fel en agressief en geven de natuur nog meer kracht.

Kunstbroeders helpen elkander en hierdoor trok de Ronde van Frankrijk in juli 2004 met veel 'verve' door Geraardsbergen . Samen met Guido Raoul helpt hij Antoine Van Riet en slagen er in, om met vereende krachten en door bijna onafgebroken dag en nacht te schilderen, de Ronderenners op een originele wijze te verwelkomen tijdens hun doortocht in Geraardsbergen. Lees het persartikel 'Manneken wappert aan de de kerk' uit het Volk van 06/07/2004.

 

Boulevard Spets Parike 2004

Ook in beeldenkunsten wil Yvan enkele pareltjes afleveren; sinds zaterdag 31 juli 2004 siert zijn beeldencreatie van plaatselijke figuren, "Avondklap", het pleintje 'Boulevard Spets' in de Matrouwstraat in Parike.

 

Met de tentoonstelling 'Papillonisme' (Koetshuis Geraardsbergen 11-19 december 2004) ondersteunt hij de gelijknamige nieuwe schilderstijl van kunstbroeder Antoine Van Riet. Lees het persartikel 'De Geraardsbergse en Congoleze kunstvrienden' uit de beiaard van 10/12/2004. Onderaan deze pagina kan je zijn nieuwste werken, op basis van deze eigen 'vlindertechniek', bewonderen.

 

Doortocht Ronde van Vlaanderen 2005

doortocht 2005 doortocht 2005 doortocht 2005 doortocht 2005 doortocht 2005

Ook de doortocht van de Ronde Van Vlaanderen 2005 en omdat Brakel dAt jaar het Rondedorp was, zetten Yvan De Vos, Patrick Van Der Heyden en Carine Hantson aan het werk en dat resulteerde in een reuzengroot schilderij van 9 meter bij 12.
Klik hier en lees het artikel uit het Nieuwsblad van 31 maart 2005 ... 

 

De kasseilegger december 2011

De kunstenaar stond zelf model voor zijn nieuwe creatie.
de kasseilegger van Yvan De Vos de kasseilegger van Yvan De Vos de kasseilegger van Yvan De Vos de kasseilegger van Yvan De Vos

de kasseilegger van Yvan De Vos de kasseilegger van Yvan De Vos de kasseilegger van Yvan De Vos de kasseilegger van Yvan De Vos de kasseilegger van Yvan De Vos de kasseilegger van Yvan De Vos de kasseilegger van Yvan De Vos

De creatie "de kasseilegger" in beton,aangevraagd door het "Comité De kasseifeesten Zegelsem", zal de dorpskern in Zegelsem verrijken. Het beeld is een aandenken voor de kasseifeesten die gestart waren in 1999 en nu stoppen in 2011. De huldiging gaat door op 9 december 2011 om 19u.

 

 

Klik op een werk om de vergroting te zien

werk van Yvan De Vos werk van Yvan De Vos werk van Yvan De Vos werk van Yvan De Vos werk van Yvan De Vos
werk van Yvan De Vos werk van Yvan De Vos werk van Yvan De Vos werk van Yvan De Vos werk van Yvan De Vos