Nieuw Kunstinitiatief OCMW/Kunstkring Parnassos (zevende tentoonstelling vanaf 29 november 2010)


Nu reeds voor de achtste maal organiseert het OCMW bestuur van Lierde een doorlopende tentoonstelling in de OCMW raadzaal rond de werken van één of twee kunstenaars uit de kunstkring Parnassos met zetel in de gemeente Lierde.
Deze keer gaat het om een kunstwerken( keramiek en schilderijen) van de hand van Mevr. Jenny LEMAHIEU en Mr. Frank DE CLERCQ beide woonachtig in Geraardsbergen.

Net zoals de vorige tentoonstellingen zullen ook deze collecties voor een periode van ongeveer 6 maanden de raadzaal opsmukken.

Enkele jaren geleden is Jenny Lemahieu zonder enige academische vorming beginnen tekenen en schilderen.
Vanaf 1995 volgde zij achtereenvolgens een opleiding modeltekenen aquarel schilderen en olieverf schilderen in haar toenmalige woonplaats Meise, bij het atelier “’t Verloren Uurke” o.l.v de heer Marc Daniëls.
Naar haar terugkeer naar Geraardsbergen, van waar zij afkomstig is, gaat ze opnieuw modeltekenen volgen nu bij Marnic Baert van het Creatief Atelier aldaar.
Zij was reeds enige tijd op zoek naar een kunstgroep uit de streek en zo kwam zij na het zien van een tentoonstelling in Deftinge in contact met Parnassos waarbij vooral de goede groepsgeest en variatie in de werken haar bijzonder bevielen.
Zij werd effectief lid in 2006 en onder invloed van enkele Parnassosleden die haar meetrokken naar de kunstacademie van Zottegem begon zij ook met keramiek waarvoor zij nu reeds drie jaar les volgt eerst bij Linda Weyn en nadien bij Jan Jacob.
In haar werk komt vooral de eerder strakke vormgeving tot uiting; soms versierd met oosterse motieven.
Voor sommige andere wordt vertrokken van natuurvormen waarop zij haar fantasie de vrije loop laat gaan.
Het experimenteren met kleuren op basis van natuurlijke oxide en het behandelen met glazuurlagen vindt zij uiterst boeiend omdat dit telkens variërende en soms onverwachte en verrassende resultaten oplevert.

Frank De Clercq werd geboren in Geraardsbergen in 1961.
Hij volgde de opleiding Hoger Kunstonderwijs aan het Sint-Lucas Instituut te Gent waar hij zich specialiseerde in scenografie.
Een ander woord van scenograaf is theatervormgever; de persoon die de theater scène maakt tot wat ze moet zijn om de correcte sfeer op te roepen. Van Dale noemt dit de kunst om decoraties te schilderen.
Deze raskunstenaar liep ook stages bij het Nederlands Toneel Gent en de VRT te Brussel.
Decoratie schilderen is een onderdeel van zijn vak als kunstschilder, maar ook decor- en standenbouw voor bedrijven en privé instellingen behoren tot Frank’s artistieke activiteiten.
Beroepsmatig is Frank werkzaam bij de Koninklijke Musea.
Als lesgever aan de Academie voor Schone Kunsten brengt hij daarenboven zijn vaardigheden over bij anderen.
Zijn werk kunnen we het best omschrijven als geabstraheerd figuratief schilderen(expressionisme) , alsook het bijeenbrengen van materialen(plaaster/potlood/pasta/verf/hout) vol kleur of uitsparend voor lijn- vlakverdeling.


De Vernissage van deze nieuwe tentoonstelling gaat door op donderdag 25 November 2010 om 19u30 in de Raadzaal van OCMW .


De tentoonstelling zal dan vanaf maandag 29 november 2010 toegankelijk zijn voor het publiek tijdens de normale openingsuren van de kantoren van OCMW Lierde.
 

Meer informatie over deze Kunstinitiatieven ...