Nieuw Kunstinitiatief OCMW/Kunstkring Parnassos (zesde tentoonstelling vanaf 06 juli 2009)


Voor de zesde maal pakt het OCMW-bestuur van Lierde uit met een doorlopende tentoonstelling in de OCMW raadzaal rond de werken van één of twee kunstenaars van de kunstkring Parnassos met zetel in de gemeente Lierde. Ditmaal gaat het om een tiental schilderwerken van Mr. Yvan De Vos (uit Brakel-Parike) handelend over éénzelfde thema nl. “vrouwengezichten”.
Daarom ook opteerde de kunstenaar voor de titel “Ode aan de vrouw” als thema voor de tentoonstelling.
Net zoals de vorige tentoonstellingen is het de bedoeling dat ook deze collectie voor een periode van ongeveer 6 maanden de raadzaal zullen opsmukken.

Yvan De Vos (°13/11/1958) is een geboren en getogen Parikenaar. Reeds op 15 jarige leeftijd zette hij zijn eerste stappen in de wereld van de Kunst met enkele gesmaakte pentekeningen.
Vanaf 1975 experimenteerde hij met olie en aquarelverf; doch enkele jaren later is hij gestopt met het “aquarellen” omdat hij dat te vrouwelijk en te soft vond.
In 1995 trad hij toe tot de kersvers opgerichte Kunstkring Parnassos waar hij de gekende kunstenaar Antoine Van Riet leerde kennen; en het klikte vrijwel onmiddellijk tussen hen.
Zo leerde hij werken met acrylverf ; een medium dat bij Yvan De Vos bijzonder in de smaak viel en met heel wat mogelijkheden. Via de vele kleuren liet hij zijn werken tot stand komen en open bloeien; wat hem een ongelooflijke voldoening gaf en hem tot composities bracht verweven in een droomwereld die je nimmer loslaat.
In de vakantieperiode 2004 ontwierp Yvan ook zijn eerste beeldengroep. De betonbeelden die hij bracht stellen enkele van de plaatselijke wijkfiguren voor, op reële grootte. Het beeld “Den Avondklap” staat op het pleintje “den boulevard spets” aan de Matrouwstraat in Parike.
Samen met Antoine Van Riet heeft hij eind 2004 de tentoonstelling “Papillonisme” georganiseerd en gerealiseerd met Kongolese kunstenaars; een combinatie van hun werken met de bronzen beelden uit Kongo. Yvan is een gepassioneerd kunstenaar met de drang om verder te gaan in de kunstwereld en om ook te werken met nog andere materialen (hout, arduin, marmer, graniet, brons).
De Vernissage van deze nieuwe tentoonstelling gaat door op donderdag 2 juli 2009 om 19u30 in de Raadzaal van OCMW Lierde.
De tentoonstelling zal dan vanaf maandag 6 juli 2009 toegankelijk zijn voor het publiek tijdens de normale openingsuren van de kantoren van OCMW Lierde.


Update 03/07/2009:
Foto's van de vernissage van 02/07/2009 in de raadzaal van het OCMW. LierdeAanklikken om vergroting te zien


Update 07/07/2009:

Tentoongestelde werken (copyright http://www.yvandevos.be )