Weekend 18-19 oktober en 25-26 oktober 2003 : Kunsttentoonstelling in het nieuwe Cultuurhuis te Lierde


Traditioneel bezoekt Parnassos jaarlijks één van de deelgemeenten van Lierde. Verleden jaar waren we reeds een tweede maal te gast in het klooster van Deftinge. Bovenop het steeds groter wordende succes, krijgen we dit jaar ook de steun en de kracht van een vernieuwend idee. Onze tentoonstelling kan immers doorgaan in het 'gloednieuwe' Cultuurhuis 't Vierspan in Sint-Maria-Lierde (Oude Pastorij).

Meer dan honderd werken kunnen worden bewonderd.

Gastkunstenares Laurence Faes, een bekwame keramiste uit Brakel en nieuw Parnassos-lid, krijgt de gelegenheid om haar werken te tonen in de unieke nissen van de kelderruimte.

Cultuurschepen Rudy Mortier verduidelijkte pas in januari 2003 zijn eerste plannen omtrent het Cultuurhuis en hield zich duidelijk aan zijn verwachtingen: (citaat De Beiaard) "We willen hier een Cultuurhuis uitbouwen op maat van ons Lierde. Het kan gaan over een tentoonstelling of de voorstelling van een of ander initiatief. We kunnen hier ook foto's en materiaal van het verleden verzamelen en tentoonstellen. En natuurlijk krijgen kunstenaars hier een ruimte voor hun creativiteit ..."

Na een 'schuchtere' opening van het Cultuurhuis op 11 juli 2003, wordt alle eer nu aan Parnassos gelaten om met volle kracht door te gaan en vormde deze unieke lokatie het decor van onze Kunsttentoonstelling

Praktische info:

Zaterdag 18 oktober en zondag 19 oktober 2003

openingsuren: zaterdag van 14 tot 20u zondag van 11 tot 20u

Zaterdag 25 oktober en zondag 26 oktober 2003

openingsuren: van 14 tot 20u zondag van 11 tot 20u

Vernissage gevolgd door een kunstveiling gaat door in de gemeentelijke feestzaal Dorpstraat 69 (in de omgeving van het cultuurhuis ) op zaterdag 18 oktober om 20u.

Inleiding : Schepen van Cultuur Rudy Mortier.

Gastspreker : TOON Uyttendaele.

 

 

Update 27/10/2003

Lees hier de inhoud van de toespraak van Cultuurschepen Rudy Mortier

Lees hier de inhoud van de toespraak van Gastspreker Toon Uyttendaele

Klik de beeldjes aan om een vergroting te zien.

Weekend 18-19 oktober

Zaterdag 18 oktober 2003 19u45: Roger schrijft nog vlug zijn verwelkomingsspeech neer in een spiekbrief. Willy vatte post aan de ingangsdeur van het Cultuurhuis en kon ondertussen ook fier poseren naast zijn prachtig glaskunstwerk. Zoals het in iedere ploeg hoort :alle taken werden mooi verdeeld. Pascal was heel tevreden met de 'Slibbergat'-opstelling.  De werken van Yvan :natuurlijk kijkt iedereen daar van op!
       
Een dikke proficiat voor de nieuwe prachtige werken van Patrick.

 

De magische kelderruimte met zijn donkere nissen was een uitstekende plaats voor de werken van Laurence. Cultuurschepen Rudy Mortier bedankt de Parnassos-leden omdat ze het Cultuurhuis 'tVierspan als hun 'uithangbord' gebruiken..Lees ook hier de inhoud van zijn toespraak. Gastspreker  en dichter Toon Uyttendaele schetst in zijn eigen verbloemde stijl de kracht, de plaats, de evolutie van Kunst en Cultuur in het algemeen en van onze Kunstkring in het bijzonder. 

Weekend 25-26 oktober (sluiting)

De orginele presentatie van Ruth's gedichten werden uitzonderlijk gesmaakt. Worden de werken van Greta NU reeds aanbeden of gaat Laurence straks de reacties in het gastenboek lezen? Ook Estaminet 't Slibbergat moest om 20u de deuren sluiten. Erwin en Roger vertoonden plotseling een verhoogde belangstelling voor het opruimen en de afwas. 20u 26/10/2003.Oef! de eerste tentoonstelling zit erop. Michel, moe maar zelfvoldaan, trekt zich nog eventjes alleen terug.

 
De pastorij werd gebouwd tussen 1875 en 1878 door pastoor Teirlinck. Foto ca. 1908