Nieuw Kunstinitiatief OCMW/Kunstkring Parnassos (vijfde tentoonstelling vanaf 01 december 2008)


Nu reeds voor de vijfde maal pakt het OCMW bestuur van Lierde uit met een doorlopende tentoonstelling in de OCMW raadzaal rond de werken van twee kunstenaars uit de kunstkring Pamassos gevestigd in de gemeente Lierde; met name Mevr. Ann Dhaenens (uit Lierde) met schilderijen en Mevr. Suzanne Faut uit Brakel met keramiek.
Net zoals de vorige tentoonstellingen is het de bedoeling dat ook deze collecties voor een periode van ongeveer 6 maanden de raadzaal zullen opsmukken.

Vanaf het jaar 1989 nam de reeds eerder aanwezige passie van Ann Dhaenens (°1963) voor het tekenen en schilderen sterk toe en volgde zij van dan af specifiek avondonderricht aan de technische school te Geraardsbergen; met de nadruk op stillevens voornamelijk getekend met kleurpotloden, en daarbij ook wat aquarel en het uitproberen van diverse schildertechnieken.
Daarna ging Ann een opleiding van 5 jaar volgen aan de kunstacademie "De Meiboom" in Halle, met bijzondere aandacht voor modelstudies, en daar ook ontdekte ze dat acrylverf een ideaal werkmateriaal is om kleur te geven aan lyrisch expressieve werken.
Ann nam deel aan verschillende groepstentoonstellingen o.a. in Geraardsbergen, Halle, Oostende, Bredene, Veurne, Diksmuide, Poperinge, Kuurne, Knokke, Zwevegem, Gent.
Tijdens zogenaamde nationale wedstrijden behaalde zij in de voorbije jaren ook talrijke selecties, zoals bij de "Anton Diez prijs" te Bredene(1999), de organisatie van "Imago" 2000 en 2001 in Oostende, de Cultuurprijs 2003 in Geraardsbergen.
Vrij vaak neemt zij ook deel aan kunstprojecten in de streek als daar zijn : "Home Art" - "Vrouwen in de Kunst" - "Kunst en Koers".

Uit haar eerste hobby, de creatie van exclusieve kleding, vloeide voor Mevr. Suzanne Faut(°1952) haar interesse voort voor de schilderkunst.
Gedreven door zelfstudie en een open creatieve en leergierige geest, begon zij te werken met vormen en kleuren.
Het is duidelijk dat impressie van de omgeving en de expressie van de eigen emoties haar eerste werken sterk hebben beïnvloed; haar eerste tentoonstellingen in Brakel waren een duidelijk bewijs van haar gedrevenheid en gevoelens.
Zij raakte inmiddels begeesterd door de kleuren van de Provence en de werken van Vincent van Gogh en Pablo Picasso en ging met passie aan de slag, waarbij zij zich vooral uitleefde met zowel olieverf als acryl.
In haar zoektocht naar ruimere horizonten ontdekte zij daarna de keramiek, een sedert lang gekoesterde droom die nu in vervulling kon gaan, en deze kunstvorm is intussen uitgegroeid tot haar voornaamste kunstbezigheid.
Sedert een vijftal jaren reeds volgt zij ook les aan de Stedelijke Kunstacademie te Zottegem, afdeling Keramiek.
Na haar recente deelname met kunstgroep "Parnassos" aan een tentoonstelling in Vichte, kan gesteld worden dat haar werken ook aanslaan bij een breed publiek.


De Vernissage van deze nieuwe tentoonstelling ging door op donderdag 27 november 2008 om 19u30 in de Raadzaal van OCMW Lierde.
Vernissage 27 november 2008

De tentoonstelling is vanaf maandag 1 december toegankelijk voor het publiek tijdens de normale openingsuren van de kantoren van OCMW Lierde.