Michel Van Breussel

 

Michel Van Breussel Michel Van Breussel
Brakel

website : http://www.parnassos.be/kring/mvb.php

 

Zijn vader was kapitein commandant in het Belgisch leger. Hij was reeds als jonge snaak met tekenen bezig, alles wat in zijn omgeving gebeurde of opvallend was vertrouwde hij toe aan het tekenpapier.
Ongeveer op 12-jarige leeftijd is hij met zijn ouders naar Brussel komen wonen. Daar vond hij in de straat de geschikte taferelen om te tekenen. Later neemt hij opdrachten aan, zoals publiciteitsboodschappen plaatsen op transportzeilen, reclame ontwerpen voor zelfstandige zaken, ook de kerst- en nieuwjaarsbeelden schilderen op restaurantjes, herbergen en winkels werden een jaarlijkse gewoonte. Kortom, vele opdrachten werden de zijne. Na zijn achttiende werkt hij als technisch tekenaar bij een firma van invaliditeitswagens.
Begin de jaren tachtig begint hij te experimenteren met olieverf. Misschien kwam het door de nieuwe omgeving want hij was nu gehuisvest in Brasschaat. Steeds weer heeft Michel de realistische kijk op de natuur weergegeven. Of het nu met krijt, potlood of pen was, steeds probeerde hij de werkelijkheid in zijn werken te benaderen. Maar nu hij de kleuren durfde te gebruiken, kon hij als het ware de perfectie nog beter weergeven. Schilderen wordt zijn grootste hobby, ieder vrij moment gebruikt hij om zijn kunst te beoefenen. In 2001 verhuist hij nogmaals, nu woont hij in Brakel. Hij heeft toevallig de kunstgroep Parnassos leren kennen en is er enkele malen de kunstsfeer komen opsnuiven. Na de verplichte opdrachten en het reeds afgewerkte beeldmateriaal, werd hij toegelaten tot de groep. Eind 2002 hoort hij erbij en gaat nu voor de 2de maal deelnemen aan de jaarlijkse kunsthappening.
We mogen wel stellen dat Michel een verwoed kunstenaar is, als je weet dat er maar één wekelijkse bijeenkomst is van de groep, borstelt hij menige weekdagen daar in het atelier vol. Hij zelf zegt:”Dat hij hier de rust en stilte terugvind die hij thuis zelden krijgt.” Daarom ook heeft hij geen problemen voor de verplichte 60% nieuwe werken die aan een nieuwe tentoonstelling verbonden zijn.
Hij borstelt nu nog altijd heel zuiver realistisch, maar hij heeft het reeds enkele malen naar voor gebracht: het modernere aspect in de kunst begint hem meer en meer aan te spreken. “Bij de volgende Tentoonstelling zul je het reeds merken” zegt een enthousiaste Michel.

 

Klik op een werk om de vergroting te zien

werk van Michel Van Breussel werk van Michel Van Breussel werk van Michel Van Breussel werk van Michel Van Breussel werk van Michel Van Breussel

werk van Michel Van Breussel werk van Michel Van Breussel werk van Michel Van Breussel werk van Michel Van Breussel werk van Michel Van Breussel