Laurence Faes

 

Laurence Faes E-mail: laurence.faes@hotmail.com
website :

 

Laurence Faes is geboren te Ukkel op 18 mei 1967 en woont in Oost-Vlaanderen-Zottegem.
Afkomstig uit een kunstminnende familie werd ze al op jonge leeftijd in aanraking gebracht met kunst, waardoor haar keuze in deze richting snel was gemaakt.
Afgestudeerd als “Graficus” te Jette, waar ze een tal van technieken zoals etsen, zeefdruk en fotografie onder de knie kreeg werd ze ervan bewust dat “Kunst” haar grote drijfveer zou worden.
Van 1984 tot 1990 koos ze voor de richting “tekenen en schilderen” aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Anderlecht, waar ze als grote leermeester kon genieten van o.a. “Frans Minnaert” die daar toen Directeur was.
Sinds 2000 koos Laurence voor de richting “keramiek” aan de Kunstacademie Beeldende Kunsten te Zottegem. In het begin was haar stijl figuratief.
Hierna schakelde ze over naar een meer strakkere vorm, getint met warme aarde kleuren en verwerkt met koper of metaal. Dankzij de combinatie van deze technieken ontdekt men een diepere dimensie in haar nieuwe kunstwerken.
In 2003 kreeg ze (toen als enige keramiste) de kans om lid te worden van de Kunstkring “Parnassos” te Lierde.
Hier ontdekt ze een nieuwe passie, namelijk de “Raku” techniek, wat haar werken tot op heden een vernieuwende impuls geeft in kleur en vorm.

Laurence blijft streven in haar kunst naar eenvoud, maar met zin voor een diepere gedachte.

 

Klik op een werk om de vergroting te zien

werk van Laurence Faes werk van Laurence Faes werk van Laurence Faes werk van Laurence Faes werk van Laurence Faes

werk van Laurence Faes werk van Laurence Faes werk van Laurence Faes werk van Laurence Faes werk van Laurence Faes

werk van Laurence Faes werk van Laurence Faes werk van Laurence Faes werk van Laurence Faes werk van Laurence Faes werk van Laurence Faes