Bert Wastyn

 

Bert Wastyn

Bert Wastyn
Hoogstraat 163
9572 Lierde
Email: bert@wastyn.be
website: http://www.parnassos.be/kring/bw.php

 

Bert is al van in zijn jeugd op allerlei manieren creatief bezig.
Als leider binnen de jeugbeweging en later beroepshalve als opvoeder nam hij aan diverse kadervormingen en creatieve stages deel.
Tijdens de periode dat hij als opvoeder werkzaam was in het Decroly instituut Levenslust te Schepdaal sloot hij zich daar aan bij een groep amateur olieverfschilders die bestond uit onderwijzers en opvoeders.
Met zijn vertrek uit Levenslust stopte spijtig genoeg ook deze artistieke hobby. Niet dat hij niet creatief bezig bleef, integendeel.
Als nationaal verantwoordelijke voor en lesgever aan de kadervormingen van Socialistische Jeugd en later als zaakvoerder van zeefdrukkerij-reclame atelier Pegasus b.v.b.a. diende hij voor sommige taken meer dan creatief te zijn.

Enkele jaren geleden vond hij een nieuwe hobby in het bakken van speculaas met daarbij ook het verzamelen van speculaas- en koekplanken. Daar er geen al te grote diversiteit aan planken is en hij steeds maar weer dezelfde vormen diende te bakken kwam hij op het idee om zijn eigen ontwerpen te maken en uit te voeren. Hiervoor schreef hij zich in het PTI Zottegem in voor de avondcursus houtsnijden. Tijdens de vier jaar van zijn studietijd kreeg hij maar eerst echt de smaak van het werken met hout te pakken.

2012 : Deelname aan “Houden van Hout” ingericht door Curieus Lierde.

 

Klik op een werk om de vergroting te zien

werk van Bert werk van Bert werk van Bert