Albert Depessemier

 

Albert Depessemier Albert Depessemier
Lepelstraat 52
9660 Brakel
website : http://www.parnassos.be/kring/adp.php

 

Albert Depessemier stamt uit een familie van houtbewerkers, gespecialiseerd in bekisting van kerkgewelven en torenspitsen.
Hij liep school te Ronse aan het T.I.D en behaalde er het diploma van meubelmaker-sculpteur;, waarna hij effectief in de stiel trad en als werknemer de nodige vakkennis opdeed.
Na ongeveer 10 jaar werd hij leraar sculpteur-beeldhouwer, een job welke hij combineerde met een zelfstandig bijberoep.
Zijn stijl kan je plaatsen in het genre van het realisme en vaak geïnspireerd vanuit het katholicisme. De beelden verwijzen vooral naar de realiteit, de waarneembare werkelijkheid.
Hij is sinds 2007 lid van de kunstgroep Parnassos

19 oktober 2013 Albert Depessemier herstelt erfgoedmonument met beeldhouwwerk

Het Brakelbos is net zoals het Muziekbos en het Kluisbos een icoon van de Vlaamse Ardennen.
Het Agentschap voor Natuur en Bos beheert het toverachtige Brakelbos in samenspraak met het OCMW van Oudenaarde en het gemeentebestuur van Brakel.
Deze partners sloegen samen met de Geschied- en Heemkundige kring, het Fonds voor de Bescherming van het Brakels Cultureel Erfgoed en de cultuurraad de handen in elkaar om pittoresk cultureel erfgoed te restaureren in het Brakelbos.
Op 19 oktober 2013 werden een mysterieus boskapelletje en een eeuwenoud kruis onthuld en gewijd.
Voor het eerherstel van het Livineskruis deed men een beroep op Albert Depessemier.
Het Livineskruis in het Brakelbos werd opgericht in 1782 ter herinnering aan de moord op de 21-jarige Livina Bruggelinck op 16 juni 1738.
Het kruisbeeld dat zeer sterk aangetast was werd ongeveer 30 jaargeleden door vandalen stukgeslagen.
Sedertdien stond het kruis er verwaarloosd en zwaar beschadigd bij.
Nu werden beide erfgoedmonumenten gerestaureerd en Parnassoslid en beeldhouwer ALBERT DEPESSEMIER maakte een nieuw kruisbeeld dat enigszins lijkt op het vorige beeld dat verloren ging.

Het Livineskruis van Albert Depessemier Het Livineskruis van Albert Depessemier Het Livineskruis van Albert Depessemier Het Livineskruis van Albert Depessemier

Het Livineskruis van Albert Depessemier Het Livineskruis van Albert Depessemier Het Livineskruis van Albert Depessemier Het Livineskruis van Albert Depessemier Het Livineskruis van Albert Depessemier Het Livineskruis van Albert Depessemier Het Livineskruis van Albert Depessemier

 

Klik op een werk om de vergroting te zien

werk van Albert werk van Albert werk van Albert werk van Albert werk van Albert