Welkom

 

Parnassos, gesticht in 1996 op initiatief van Carine Hantson en Roger Labee, is de open kunstkring in Lierde waar nieuwe ideeën, nieuwe technieken van harte welkom zijn. We schetsen, tekenen , schilderen, analyseren, adviseren in de Parnassosschool.
Er is vrije in- en uitgang, iedereen is welkom, zowel beginners als gevorderden. Alle disciplines zijn toegelaten. De veelzijdige en expressieve kunstschilder Antoine Van Riet gaf tot midden 1999 met raad en daad advies voor wie het wenste. Zijn aanmoediging en aanwezigheid werkte er inspirerend en werd in Parnassos ruime tijd aangevoeld als de welgekomen artistieke hand boven het hoofd.
Na de zomer van 1999 trok Kunstschilder Roger Cnudde tijdelijk de 'groeilijnen van Parnassos' verder. Door zijn aanhoudende positieve inbreng slaagde hij er in de vaardigheden van de groep verder te bevorderen.
De Kunstkring geniet eveneens de erkenning en steun van de Koning Boudewijnstichting en van het Verbroederingscomité Rebais.

 

Hoofddoel

Het hoofddoel bij Parnassos is kunstenaars , met diverse stijlen en technieken, uit Lierde en omgeving wekelijks samen te brengen en de kunst te laten groeien zodat ieder kunstenaar evolueert en kan leren van of beroep doen op de andere ledenen . Alle leden hebben de behoefte om regelmatig samen te komen, mekaars werken wat kritisch te bekijken en mekaar ook voldoende te steunen.
Dit kan in het lieflijke atelier achterin de Schoolstraat 12 9572 Lierde op iedere donderdagavond van 19 tot 22 uur.

Naast dit moment van ontmoeting is er ook de blijvende vraag om te vernieuwen en te verbeteren.

Bijscholing, uitstappen, contacten...

Zeker een derde van het jaar wordt besteed aan bijscholing door geschoolde of gespecialiseerde kunstenaars .
We organiseren cursussen aquarel, boetseren, naaktmodel, kleurenstudie, perspectief...

Er worden regelmatig uitstappen gepland naar gekende kunstenaars of interessante tentoonstellingen.

Ook zoeken we steeds naar inspirerende contacten met kunstgroepen over de taalgrens. Uit al onze contacten putten we steeds nieuwe inspiratie voor de ontwikkeling van onze persoonlijke en groepscreativiteit.